Fáraók Tours  
1064 Budapest, Podmaniczky u. 51-53
Telefon: +36 1 398-8888
 
   
 


KAIRÓ IDŐJÁRÁS
HURGHADA IDŐJÁRÁS
SHARM EL-SHEIKH IDŐJÁRÁS
Hurghada

El Gurkada egyiptomi üdülőváros a Vörös-tenger partján fekszik, Kairó városától kb. 500 km-re délkeletre.
Az egykori halászfalu mára már a Vörös-tenger partján 60 km hosszan elterülő turistaparadicsomává nőtte ki magát. Az üdülőhelyen számos hotelek, éttermek, bárok, kávézók, és vásárlási lehetőségek kínálnak felüdülést a pihenni vágyó turisták részére. Északra El Gouna városa, délre Sahl Hasheesh, Makadi Bay, Soma Bay, Safaga üdülőhelyek határolják, melyek közigazgatásilag mind Hurghada városához tartoznak. Keletre a Vörös-tengerben közel 30 db kis sziget, körülölelve gyönyörű korallzátonyokkal várják a merülni vágyó turistákat. Hurghada lakossága az ide települt dolgozókkal kb. 80.000 főt tesz ki, de számukat pontosan nem lehet felbecsülni. Hurghadán kb. 30 mecset, és egy kopt templom található, melyet a turisták is meglátogathatnak.
A turisták által kedvelt negyedek, melyek szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget kínálnak esténként a két nagy sétáló negyed, a régebbi Sheraton út, illetve a modernebb sétálóút az El Mamsha, illetve az új kikötő a New Marina. Amennyiben szállodánk külső övezetben fekszik, helyi taxi közlekedéssel könnyen és olcsón bejuthatunk ezekre a területekre.
Fakultatív programok java része a Vörös-tenger természeti adottságaira támaszkodva nyújt felejthetetlen, élményekkel teli lehetőséget, miközben élvezhetjük egész évben az állandó napsütést, és nyári meleget.
Északról dél felé haladva a következő a jelentősebb településeket találjuk, amelyek neve már egybeforrt Hurghadával.

El-Gouna
El-Gouna közigazgatásilag bár Hurghadához tartozik, de Hurghada központjától 30 km-re északra található. A városrész a Vörös-tenger lagúnáiról kapta a nevét. Kerthelyiségek, nemzetközi éttermek, bárok, kávézók, bazárok, valamint egy hatalmas 18 lyukú golfpálya várja a pihenésre és aktív kikapcsolódásra vágyó vendégeket. A mesterségesen mélyített lagúnák körül keleti stílusban épült szállodák sorakoznak. Fürdeni a lagúnákban vagy a strandon lehet, ahová meghatározott időközönként a szállodák kis hajókat indítanak.

El-Dahar
Daharnak Hurghada régi városrészét nevezik. Dahart Old Townnak is szokták hívni , mivel kb 20-25 éve csak ez a rész volt meg az akkori kis halászfaluból, melyből később Hurghada kinőtte magát. Dahart egy tipikusan arab városrésznek kell elképzelnünk rengeteg kávézóval, bazárral. Menjünk be sok üzletbe, alkudozzunk, élvezzük a kelet varázsát. A hamisítatlan kávézóban bátran rendeljünk Beduin teát vagy kávét vagy akár egy Shisát (vízipipa).


Sakkala
Hurghada új belvárosa Sakkala vagy másként Sakala. A szórakozóhelyek többsége és az elmaradhatatlan bazárnegyed itt található. Hotelek hosszúsora szegélyezi a partszakaszt, többek között itt található a Minamark, Sea Gull, és a Roma Hotel is. A szűk kis mellékutcákba az árusok itt sokkal olcsóbban kínálják áruikat, mint a főúton. Sakkala tulajdonképpen egy kétszer kétsávos út két oldalán elhelyezkedő utca. Az északi irány felé haladva, az úttól jobbra eső részen a szállodákon túl már a mesés Vörös-tenger partja található. Dél felé haladva a Sheraton úton jutunk el a Hurghada legszebb sétányára a Village Road-ra. Ezt a részt hívják Touristic Center-nek. Itt található a Grand Hotel, Grand Resort és még számtalan hotel és szórakozóhely.

Soma-Bay
Hurghada déli részén található Soma-Bay. Valójában az már nem is Hurghada. Egyedül Soma-Bayen találhatjuk még meg azt az érintetlen természeti környezetet, amely már a sok építkezés miatt sajnos Hurghadán eltűnt. Évről-évre egyre több látogatót vonz a Korallokban gazdag tengerpartja. Gyönyörűen megépített Golf pályák várják az idelátogatókat.

Makadi- Bay
35 km-re fekszik Hurghadától, strandjai csodálatosak és a közvetlen közelben korallszirtekre lehet bukkanni. Általában magasabb kategóriájú szállodák vannak errefelé. Az utóbbi években egy kisebb tipikusan egyiptomi kávézókból és éttermekből álló központ épült ki a környéken. Makadiból menetrend szerinti autóbuszjárat közlekedik Hurghadába. Minden hotel indít transzfereket a városba, melyek menetrendjét a szálloda recepcióján lehet megtudni. A viteldíjak szállodánként változók. A Vörös-tenger vízhőmérséklete 210 C alá soha nem süllyed, így egész évben alkalmas búvárkodásra és fürdésre egyaránt. Korallszirtjei a víz felszín közelsége miatt távolról szinte szigetnek látszik. Különleges élővilág, kellemes klíma, szikrázó napsütés teszi kellemessé a búvárkodást, a fürdőzést és a szörfözést.
Az szállodák közvetlenül a Makadi öbölben, némelyik hotel azonban a belvárosban Madinat Makadiban található.

Safaga
Safaga csendes, nyugodt tengerparti üdülőövezet, amelynek központja, Port Safaga, Hughadától 58 km-re, délre a Vörös-tenger partján fekszik. A központtal szemben a Vörös-tengerben található Safaga Island. A tengerpart előtt fekvő Tobia Island korallszirtjei remek búvárkodási lehetőségekkel várják az idelátogatókat. A térség bár mostanában dinamikusan fejlődik, ennek ellnére itt még nincs annyi szálloda, mint Hurghadán, viszont a nyugalom leírhatatlan. Esténként a kis sétányon sétálva több étterem, kávézó és üzlet várja kedves vendégeit. Safagát elsősorban azoknak ajánljuk, akik a nyugodtabb pihenést részesítik előnyben, és szeretnének búvárkodni. A helyi időjárási viszonyok ideálisak a széllovagláshoz.


Ha Önt hurghadai pihenés érdekli, akkor az alábbi utazásainkat ajánljuk a figyelmébe:.

 
 
Kairó
Luxor
Asszuán
Hurghada
Sharm El Sheikh
Egyiptomi városok távolságai
Egyiptomi Parfüméria
Papirusz műhely
Királyok Völgye
Memnóni kolosszusok
Montazah Palota
Qaitbay erőd
Pompeius oszlopa
Kom El Shoqafa katakombái
Egyiptomi ételek
Egyiptomi Istenek
Egyiptomi művészet
Ramadan
Abu Szimbeli templomok
Hórusz temploma
Szobek temploma
Völgytemplom (Gíza)
Luxori templom
Karnaki templom
Hatsepszut temploma
Philaei templom
Egyiptomi arab útiszótár
Egyiptomi vízum
Egyiptomi pénz
Egyiptomi piramisok
A Nagy Szfinx
Khan el-Khalili bazár
Egyiptomi Múzeum
Asszuáni Nagy Gát
Asszuáni botanikus kert
Elefánt sziget
Asszuáni gránitbánya és a befejezetlen obeliszk
Adatvédelmi tájékoztató
Impresszum
Nyilatkozat
Dokumentumok
Elérhetőségeink

egyiptom, utazás, nílus, kairó, üdülés, nyaralás, körutazás, utazás, városnézés, városlátogatás, tengerpart, egyptair, repülős út, szállás, hotel, resort, szálloda, akció, last minute, ajánlat, foglalás Egyiptom, Hurghada, Sharm El Sheikh, Kairo, Luxor, nílusi hajóút, Vörös-tenger, fakultatív program, hieroglif, templom, piramis, istenek, Karnak, Edfu, Philae, Dendera, Abu Szimbel, Kheopsz, giza, Szakkara, Alexandria, Asszuán, Núbia, Nasszer-tó, egyiptomi utazási iroda, Amon, Ekhnaton, Imhotep, Hatsepszut, korall, sznorkerezés, búvárkodás, akció, kedvezményes utak, magyar nyelvű idegenvezető, Jaz Aquamarine, TTC Empire, TTC Royal Star Beach, Amwaj Blue Beach, Seagull, Sunny Days, egyiptomi utak, egyiptomi nyaralás, kairói városlátogatás, olcsó egyiptomi utak
Created by MesterCom Kft.  v2.57