Fáraók Tours  
1064 Budapest, Podmaniczky u. 51-53
Telefon: +36 1 398-8888
 
   
 


KAIRÓ IDŐJÁRÁS
HURGHADA IDŐJÁRÁS
SHARM EL-SHEIKH IDŐJÁRÁS
Sharm El Sheikh

A Sínai-félsziget déli csücskén található Hurghadához hasonló üdülőváros. Korábban beduin halászfalu volt, kalandos történetével, 1982 óta az egyiptomi kormány által támogatott turizmusával, és az elmúlt 25 év szálloda beruházásaival mára a félsziget üdülőközpontja lett.  Sharm El Sheikh üdülőhelyet elsősorban a búvárkodást, és a tengert kedvelő utasok keresik fel szívesen. Egyiptom legszebb tengerpartjait, és merülőhelyeit itt találhatjuk meg. A teljesen kezdőtől a sokat látott búvárokig, de akár csak a snorkeling (szabadtüdős merülés) kedvelői egyaránt felfedezhetik a Vörös-tenger élővilágát. Sharm El Sheikhnek két városközpontja van: a régi úgynevezett Old Market, és az új városrész, a Naama Bay. Szórakozóhelyek, kávézók, bárok, éttermek, bazársorok mindkét városrészben megtalálhatók. Több kikötővel is rendelkezik a város; a legnagyobb a Travco Marina.

Az átjárók és alagutak a várost könnyen megközelíthetővé teszik, például Kairóból. Közvetlenül a városban található a nemzetközi járatokat fogadó repülőtér. Szálást keresni nem tart sokáig, a város luxusszállodák, panziók és kisebb családi szállodák sokaságával büszkélkedik. A magánkempingek, valamint a Mövenpick és a Hilton szállodalánc szállodái széles árkategóriában kínálnak szálláshelyet.

Sharm el Sheikhen mindent megtalálhatunk, ami csak a szórakozásunkat kikapcsolódásunkat szolgálhatja, számtalan üzletetet, bevásárló- és szórakoztatóközpontokat, bárokat, éjjeli szórakozási lehetőségeket, partmenti sétányokat, kulturális létesítményeket, és műemlékeket egyaránt. Ha aktív pihenésre vágyunk, tevegelhetünk vagy kipróbálhatjuk a lovaglást, de akár részt is vehetünk egy felejthetetlen sivatagi szafarin, vagy elmehetünk a vörös színben játszó hatalmas hegyi maszívumhoz, amely 2000 m magas és ahol megcsodálhatjuk a beduinok tarka sátrait.
Sharm el Sheikh rendkívül gazdag korallparkokban és zátonyokban, ezért búvárok körében nagyon kedvelt helynek számít. Ha nem szeretjük a búvárkodást itt nyugodtan kipróbálhatjuk a vízisíelést, vitorlázást vagy akár a windsurfing-et is. Sharm el Sheikhen csakúgy mint Hurghadán nem kell aggódni a rossz idő miatt, itt egész évben meleg van. A nyári hónapokban a forró délutánokat estére kellemes, hűvős idő váltja fel. Ha egész napos kirándulásra vágyunk, ne kihagyjuk ki a Szent Katalin kolostort, Mózes hegyét, a Színes-kanyonba tett látogatást, valamint a Ras Mohamed-re és a Titan Island-re tett hajókirándulást sem. Az ízületi bántalmakban szenvedők felkereshetik a kénforrásokat is.

További fotók ide kattintva elérhetőek.

Ha Ön  Sharm El Sheikh-ben szeretne üdülni, akkor tekintse meg az alábbi útjainkat:.

 
 
Kairó
Luxor
Asszuán
Hurghada
Sharm El Sheikh
Egyiptomi városok távolságai
Egyiptomi Parfüméria
Papirusz műhely
Királyok Völgye
Memnóni kolosszusok
Montazah Palota
Qaitbay erőd
Pompeius oszlopa
Kom El Shoqafa katakombái
Egyiptomi ételek
Egyiptomi Istenek
Egyiptomi művészet
Ramadan
Abu Szimbeli templomok
Hórusz temploma
Szobek temploma
Völgytemplom (Gíza)
Luxori templom
Karnaki templom
Hatsepszut temploma
Philaei templom
Egyiptomi arab útiszótár
Egyiptomi vízum
Egyiptomi pénz
Egyiptomi piramisok
A Nagy Szfinx
Khan el-Khalili bazár
Egyiptomi Múzeum
Asszuáni Nagy Gát
Asszuáni botanikus kert
Elefánt sziget
Asszuáni gránitbánya és a befejezetlen obeliszk
Adatvédelmi tájékoztató
Impresszum
Nyilatkozat
Dokumentumok
Elérhetőségeink

egyiptom, utazás, nílus, kairó, üdülés, nyaralás, körutazás, utazás, városnézés, városlátogatás, tengerpart, egyptair, repülős út, szállás, hotel, resort, szálloda, akció, last minute, ajánlat, foglalás Egyiptom, Hurghada, Sharm El Sheikh, Kairo, Luxor, nílusi hajóút, Vörös-tenger, fakultatív program, hieroglif, templom, piramis, istenek, Karnak, Edfu, Philae, Dendera, Abu Szimbel, Kheopsz, giza, Szakkara, Alexandria, Asszuán, Núbia, Nasszer-tó, egyiptomi utazási iroda, Amon, Ekhnaton, Imhotep, Hatsepszut, korall, sznorkerezés, búvárkodás, akció, kedvezményes utak, magyar nyelvű idegenvezető, Jaz Aquamarine, TTC Empire, TTC Royal Star Beach, Amwaj Blue Beach, Seagull, Sunny Days, egyiptomi utak, egyiptomi nyaralás, kairói városlátogatás, olcsó egyiptomi utak
Created by MesterCom Kft.  v2.57