Fáraók Tours  
1064 Budapest, Podmaniczky u. 51-53
Telefon: +36 1 398-8888
 
   
 


KAIRÓ IDŐJÁRÁS
HURGHADA IDŐJÁRÁS
SHARM EL-SHEIKH IDŐJÁRÁS
Kom El Shoqafa katakombái

Kom el-Shoqafa katakombáiKom el-Shoqafa katakombái, az 1. században épült a több mint 300 múmia sírjául szolgáló Kom el-Sugafa katakombái (földalatti sírkamrák) kezdetben mindössze egy gazdag családnak épült. Bár úgy vélik, hogy a katakombák mindössze egy család számára épültek, de nem világos, hogy miért bővült a terület, hogy számos más vallást is befogadhassanak. Egy logikus és valós magyarázat, hogy a család nem egy vallásban találta meg az „igazát”, hanem több vallásból csipegették össze a saját világukat.

A Kom el-Shoqafa szó szerint „halomrongy”-ot jelent. A katakombákat teljesen véletlenül fedezték fel 1900-ban – mint megannyi dolgot Egyiptomban -, mikor egy szamárral húzott szekér beleesett egy gödörbe.

A katakombákban látható szakállas kígyó, rajtuk Alsó- és Felső-Egyiptom koronájával.  A katakombákban fellelhetőek a szokásos, temetkezéssel kapcsolatos Istenségek, melyek görög-római motívumokkal keverednek. Például van olyan egyiptomi szobor, mely görög vagy római stílusú ruhában van.

A katakombák az ősi Egyiptom mítoszainak erejét demonstrálják bemutatván, azt hogy az évszázados görög és római uralom alatt is mennyire fennmaradtak ezek a mítoszok.

A katakombák egy hatoszlopos központi tengellyel rendelkeznek, ahol csigalépcső vezet a mélybe. A katakombák három szintből épült fel, sajnos a legalsó szint talajvíz miatt nem látogatható. A legalsó szint kivételével a zegzugos katakombák jól bejárhatóak, sok az érdekes, egyedi díszítés, de nem utolsó sorban hátborzongató, de egyben érdekes élmény bejárni az egykor holttestekkel zsúfolt temetkezési helyet…

Ha megszeretné látogatni ezt a nevezetességet, akkor válassza az alexandriai fakultatív programunkat vagy az alábbi utunkat:.

 
 
Kairó
Luxor
Asszuán
Hurghada
Sharm El Sheikh
Egyiptomi városok távolságai
Egyiptomi Parfüméria
Papirusz műhely
Királyok Völgye
Memnóni kolosszusok
Montazah Palota
Qaitbay erőd
Pompeius oszlopa
Kom El Shoqafa katakombái
Egyiptomi ételek
Egyiptomi Istenek
Egyiptomi művészet
Ramadan
Abu Szimbeli templomok
Hórusz temploma
Szobek temploma
Völgytemplom (Gíza)
Luxori templom
Karnaki templom
Hatsepszut temploma
Philaei templom
Egyiptomi arab útiszótár
Egyiptomi vízum
Egyiptomi pénz
Egyiptomi piramisok
A Nagy Szfinx
Khan el-Khalili bazár
Egyiptomi Múzeum
Asszuáni Nagy Gát
Asszuáni botanikus kert
Elefánt sziget
Asszuáni gránitbánya és a befejezetlen obeliszk
Adatvédelmi tájékoztató
Impresszum
Nyilatkozat
Dokumentumok
Elérhetőségeink

egyiptom, utazás, nílus, kairó, üdülés, nyaralás, körutazás, utazás, városnézés, városlátogatás, tengerpart, egyptair, repülős út, szállás, hotel, resort, szálloda, akció, last minute, ajánlat, foglalás Egyiptom, Hurghada, Sharm El Sheikh, Kairo, Luxor, nílusi hajóút, Vörös-tenger, fakultatív program, hieroglif, templom, piramis, istenek, Karnak, Edfu, Philae, Dendera, Abu Szimbel, Kheopsz, giza, Szakkara, Alexandria, Asszuán, Núbia, Nasszer-tó, egyiptomi utazási iroda, Amon, Ekhnaton, Imhotep, Hatsepszut, korall, sznorkerezés, búvárkodás, akció, kedvezményes utak, magyar nyelvű idegenvezető, Jaz Aquamarine, TTC Empire, TTC Royal Star Beach, Amwaj Blue Beach, Seagull, Sunny Days, egyiptomi utak, egyiptomi nyaralás, kairói városlátogatás, olcsó egyiptomi utak
Created by MesterCom Kft.  v2.57