Fáraók Tours  
1064 Budapest, Podmaniczky u. 51-53
Telefon: +36 1 398-8888
 
   
 


KAIRÓ IDŐJÁRÁS
HURGHADA IDŐJÁRÁS
SHARM EL-SHEIKH IDŐJÁRÁS
Hőmérséklet Egyiptomban

Egyiptomban majdnem az egész évben meleg az idő és szárazság van. 
Decemberben, januárban és februárban hidegebb van és szeles az idő. Télen az átlagos hőmérséklet 20 – 25 °C mozog, de sokszor megesik, hogy az éjjeli hőmérsékletek Kairóban 8 °C alá is lesüllyednek. Az átlagos éjszakai hőmérséklet 22,5 °C. A nyári hőmérséklet átlagosan 40 °C, de a déli, főleg a sivatagi területeken akár az 50 °C-ot is eléri.

A tenger egész évben meleg, a téli hónapokban sem esik a hőmérséklete 20°C alá. Egyiptomba utazni a legjobb időszak, a tavasz márciustól májusig vagy ősszel, szeptembertől novemberig. A tengerparton pihenni vágyóknak ajánlottabb a nyári hónapokban utazni, viszont, aki kirándulásokon szeretne főként részt venni, nekik a téli hónapok a legmegfelelőbbek. Nyáron tipikus nagyvárosi időjárás uralkodik, tehát a meleg és nedves időre kell számítani. A hőmérséklet Egyiptomban túllépi a 40 °C-ot és nagyon gyakori a szmog. Az ilyen kombináció együtt a zajjal és a rengeteg emberrel tényleg csak a sokat átélt turistáknak ajánlott.

Egyiptomban sivatagi éghajlat uralkodik, melyre jellemzőek a nagy hőmérséklet különbségek, a nappalok és éjszakák között. Minél mélyebbre megyünk a sivatagban, annál nagyobbak. Nemcsak nyáron, hanem tavasszal és ősszel is erős a nap Egyiptomban, ezért a napon való tartózkodáskor takarja be a fejét és igyon sokat az ember. Sok helyen Egyiptomban soha nem esik, például délen a csapadékmennyiség átlaga körülbelül 10 mm öt év alatt és néhány sivatagi körzetben nem esik vagy 15 éven át. Ellenben legtöbb esőt az északiak élik meg. 

A globális felmelegedés miatt lassan változik Egyiptom időjárási is, ma már nem elképzelhetetlenek a felhőszakadások Kairóban, de akár Luxorban is.

 

  JAN FEB MÁRC ÁPR MÁJ JÚN JÚL AUG SZEPT OKT NOV DEC
Maximális hőmérséklet 21° 22° 25° 29° 25° 29° 34° 36° 38° 35° 31° 23°
Minimális hőmérséklet 9° 10° 13° 17° 13° 17° 21° 24° 26° 23° 16° 12°
Napsütéses órák száma 8 8 9 10 9 10 10 12 12 11 9 8
Csapadékos napok 4 2 2 0 0 0 0 0 0 1 2 4
Vízhőmérséklet 21° 20° 21° 22° 21° 22° 24° 25° 27° 27° 21° 20°

 

 

 

 


.

 
 
Kairó
Luxor
Asszuán
Hurghada
Sharm El Sheikh
Egyiptomi városok távolságai
Egyiptomi Parfüméria
Papirusz műhely
Királyok Völgye
Memnóni kolosszusok
Montazah Palota
Qaitbay erőd
Pompeius oszlopa
Kom El Shoqafa katakombái
Egyiptomi ételek
Egyiptomi Istenek
Egyiptomi művészet
Ramadan
Abu Szimbeli templomok
Hórusz temploma
Szobek temploma
Völgytemplom (Gíza)
Luxori templom
Karnaki templom
Hatsepszut temploma
Philaei templom
Egyiptomi arab útiszótár
Egyiptomi vízum
Egyiptomi pénz
Egyiptomi piramisok
A Nagy Szfinx
Khan el-Khalili bazár
Egyiptomi Múzeum
Asszuáni Nagy Gát
Asszuáni botanikus kert
Elefánt sziget
Asszuáni gránitbánya és a befejezetlen obeliszk
Adatvédelmi tájékoztató
Impresszum
Nyilatkozat
Dokumentumok
Elérhetőségeink

egyiptom, utazás, nílus, kairó, üdülés, nyaralás, körutazás, utazás, városnézés, városlátogatás, tengerpart, egyptair, repülős út, szállás, hotel, resort, szálloda, akció, last minute, ajánlat, foglalás Egyiptom, Hurghada, Sharm El Sheikh, Kairo, Luxor, nílusi hajóút, Vörös-tenger, fakultatív program, hieroglif, templom, piramis, istenek, Karnak, Edfu, Philae, Dendera, Abu Szimbel, Kheopsz, giza, Szakkara, Alexandria, Asszuán, Núbia, Nasszer-tó, egyiptomi utazási iroda, Amon, Ekhnaton, Imhotep, Hatsepszut, korall, sznorkerezés, búvárkodás, akció, kedvezményes utak, magyar nyelvű idegenvezető, Jaz Aquamarine, TTC Empire, TTC Royal Star Beach, Amwaj Blue Beach, Seagull, Sunny Days, egyiptomi utak, egyiptomi nyaralás, kairói városlátogatás, olcsó egyiptomi utak
Created by MesterCom Kft.  v2.57