Fáraók Tours  
1064 Budapest, Podmaniczky u. 51-53
Telefon: +36 1 398-8888
 
   
 


KAIRÓ IDŐJÁRÁS
HURGHADA IDŐJÁRÁS
SHARM EL-SHEIKH IDŐJÁRÁS
Vendégkönyv
Írjon a vendégkönyvünkbe!
Ossza meg velünk véleményét, utazási élményeit, gondolatait!
 
Név :
Email-cím:
Üzenet :
   
Ellenőrző kód :
Új CAPTCHA kód kéréseSpeak the CAPTCHA code
 
 

Tóth Márta   2018.10.16.   
Köszönjük Karimnak az idegenvezetést !!!!! Szeptember 25 és október 7. között jártunk Egyiptomban. Az ő segítségével igen gazdag művészettörténeti ismeretekhez jutottunk ! Kedves, közvetlen lénye, ragyogó magyar nyelvismerete felkeltette csodálatunkat . Minden elismerésünk, amiért az egyiptomi kultúrát ilyen magas színvonalon tudta nekünk átadni. Bár mi tudnánk ennyit Magyarországról ... Tetszett az is, hogy nem tényként közölte az ismereteket, hanem lehetőséget adott arra is, hogy feltételezésként tekinthessünk olykor a múlt időre... Egyiptom múltja lenyűgöző, az emberiség előszobája. Az ország igen érdekes volt, köszönjük a lehetőséget, hogy rácsodálkozhattunk egy másik kultúrára !!!
Palaga Mónika   2018.10.15.   
Egyiptom sokadszorra is rengeteg felfedezni valót nyújt. :) Külön köszönöm, hogy a program szervezésénél az egyedi kívánságokat is figyelembe vettétek! További sok sikert és elégedett, visszatérő utasokat kívánok!
Gazdagné Tünde   2018.10.13.   
Szeptember második felében, 13 napot voltam Egyiptomban a Lotusz túrán :) . Ez volt életem második útja ebbe a csudavilágba. Igen, ezt az országot vagy azonnal megszereted, úgy ahogy van, vagy soha többé nem jössz. Én, remélem, két év múlva újra találkozom vele. Egyiptom gyönyörű és egyben szörnyű ország, de nekem úgy szerelem, ahogy van. Kairó fárasztó és egyben életteli nyüzsgése, Gizah forrósága, az árusok kicselezése :) , a piramisok és a Szfinx időtlensége, a forgalom, amit egyszerűen képtelen voltam megérteni, ráadásul annyira őrült, hogy néha halálfélelmem volt. Az Asszuáni repülőtér parkolója, ahol a levegőnek Afrika szaga van... :) Asszuán és a Nilus, számomra egy. Ráadásul olyan szerencsénk volt, hogy pár éjszakát egy Nílus parti szállodában tölthettünk Asszuánban, ami feledhetetlen volt. Reggel és este a Nílusra nyíló étteremben ettünk. Ezt el tudnám viselni minden nap... :) Persze az őrült közlekedés Asszuánból sem hiányzik. :) De, sajnos ami Kairóban szörnyű, a piszok, a szegénység, itt is meg van, csakúgy, mint szinte mindenhol, ahol jártunk. De, ez nem az utazási irodák hibája, ez van... Külföldi ként lehet szörnyülködni, de azt gondolom, hogy aki ezen nem tud túl lépni, az úgy sem jön ide többé. A hajó út a "szokásos" programokkal, megállókkal, nekem az egyik kedvencem. :) Luxor, szerintem, egyiptomi mértékkel, egy elegáns túrista központ. Karnakban és a Luxori templomban (de ez vonatkozik az összes történelmi helyre) több időt is el tudnék tölteni, bár tudom, hogy ezek között a keretek közt, amiben mi, az "átlag" túristák megyünk, nem kivitelezhető. Dandera és az út Hurghadába nagyon tetszett. Izgalmas volt, ahogy a sivatagot felváltoták a hegyek, majd egyszer csak ott volt előttünk a tenger. :) Hurghada, elnézést, aki másként gondolja, de számomra semmi különös... Persze, izgalmas volt a tengerpart, szép volt a napfelkelte (na jó, csudaszép! :) ), egész jó volt a szálloda és a város is hozta a "szokásos" egyiptomi nyüzsis formáját, de szívesebben voltam a Nílus mellett. Nem igazán vagyok egy tengerimádó... Az út egyik érdekessége volt, bár lehet, hogy ez nem mindenkinek "jött be", hogy gyakran ebédeltünk, kis helyi éttermekben, olyanokban, ahova a helybeliek is beugranak ebédelni. Na, nekem ez pl. nagyon teszett. :) Sokszor mondják, hogy a túristák nem látják Egyipom igazi arcát, na, ezekben a kis "kajáldákban" és éttermekben, azért összefutottunk az igazi Egyiptommal is. :)
ihász judit   2018.09.25.   
Olvasom a bejegyzéseket és érdekes, hogy a negativ kommentekben olyanokat irnak, ami NEM AZ UTAZÁSI IRODA HIBÁJA !!!!!! Én azt kaptam, sőt még többet is mint amit igértek. Az iroda korrekt, ami az utazással kapcsolatos mindent elmondanak. A koldusok, kéregetők hozzátartoznak az országhoz. Ezt tudomásul kell venni. Akit ez zavar ne utazzon Egyiptomba. Aki csak ezekre emlékszik, azokat csak sajnálni tudom. Évek óta Egyiptomban nyaralok, de bennem nem ezek a negativ dolgok hagytak nyomot.
ihász judit   2018.09.25.   
KEDVES Musztafa és Lányok! Megérkeztünk és egy ujabb csodás nyaralást köszönhetünk Nektek. Minden remek volt. Májusban ujra Veletek egy Nilusi hajóuton. Köszönünk mindent. Judit és Mary
Derék Hajni & Springel Zsolt   2018.08.16.   
Sziasztok! Idén Májusban immár 3. alkalommal utaztam a párommal (Ő már többször) Egyiptomba a Fáraók Tours-szal. Először egy körutazáson voltunk + 5 nap Hurghada. Korábban ezzel kapcsolatban is írtam a vendégkönyvbe (Puszi Karimnak és Mafdynak!). Nem is volt kérdés a folytatás! Másodszor 1 nap Kairo + 6 nap Hurghada, itt többnyire a pihenés volt a cél. Idén ismét 1 nap Kairo + 6 nap Hurghada, de itt már az előző utazásunkkor készített képek miatt (és mert csodaszép hely) csatlakoztak a barátaink is! Az idei utazás alapján jövőre is jönnek, de már egy ők is körutazást + nílusi hajóutat választják! Kiváló szervezés, segítőkész és Mi már számolunk vissza! A sok munkát és a hétköznapokat is megédesíti a tudat, hogy ezért dolgozunk, hogy: Élvezzük az életet! A Fáraók Tours pedig mindent megtesz ezért! A mihamarabbi viszontlátásra! Hajni & Zsolti
ÁZAGY   2018.08.15.   
Négy fős baráti társaságként jelentkeztünk az Imhotep megnevezésű útra. A kommunikáció az ajánlatkérés pillanatától rendkívül gyors, segítőkész, pontos volt. A szervezés mondhatni "csillagos ötös" - kezdve a Kairói Reptéren minket fogadó asszisztens, Shady segítségétől Karim idegenvezetőnk rendkívüli felkészültségén át a változatos programok sokaságáig. Fantasztikusan tartalmas, sokszínű, élményekben gazdag utazáson vehettünk részt. Ez alatt a másfél hét alatt megnézhettük azt, amit Egyiptomban látni kell! Köszönjük Mustafának, hogy összeállította ezt a csodálatos utat, ami örök emlék marad.
Timár Géza & Mátyás Éva   2018.07.20.   
Köszönjük szépen az irodának ezt a felejthetetlen utazás < Kleopátra II > Programot. Magas szintű volt minden. Szeretnék kiemelni az Idegenvezetőt Kerimet és a Luxori Szállodát a Steinbergert. Az idegenvezető nagyfokú felkészültségével teljessé tette nekünk ezt a felejthetetlen utat. 2018.10-17. Még megdicsérném az idoda dolgozóját is az alapos tájékoztatásért is! Még egyszer köszönjük!
FMJ   2018.07.20.   
Köszönjük a szervezést az irodának és Karimnak az idegenvezetést. Nagyon nagy élmény volt Kairo és Hurghada is. Csak a bazár és a kávézás maradt ki sajnos a programból első nap, amit nagyon sajnálok. A hotel, a tenger és a medencék garantálták a kikapcsolódást.
Farkasné Judit   2018.07.16.   
Siesta I. -en vettünk részt, összességében pozitiv élményekkel tértünk haza. Habár a programból kimaradt sajnos a kairói Khan El Khalili bazár felfedezése illetve vásárlás, és egy igazi egyiptomi kávézó kínálatát sem kóstolhattuk meg. A hurgadai Ceasar palace hotelben volt a szállásunk. Nagyon szép, tiszta, igényes. Ami meglepett, hogy 17órakor a medencéket bezárnak és 18órakor a tengerből ki kell jönni. Ennek ellenére köszönjük a szervezést!
Gulácsi Géza   2018.06.14.   
Bocsánat, még elfelejtettem az Irodát is megdicsérni a szervezésért. Felmerülő problémákat csak az EgyptAir okozta, melyet a Fáraók Tours precizen és gyorsan meg is oldott, kifogástalan szervezés jellemezte az egész utazást, mely szerintem az ottani káoszban nem kis feladat. ABU SIMBEL -t aki teheti ne hagyja ki ( főleg ha Kareemmel mehet )
Gulácsi Géza   2018.06.14.   
Kleopatra II. utazásunk alatt 2018.06.05. --- 2018.06.12. ki kell emelnem és maximálisan meg kell dícsérnem Karim idegenvezetőnket, aki rendkívüli tudásával és szenvedélyes egyiptomi kultúra iránti rajongásával valamint széles világismeretével, hozzáértésével tette felejthetetlenné utazásunkat. Igazából azt kell mondjam, hogy nélküle elvesztünk volna a káoszban és sötétben tapogatózó bámészkodó turistaként töltöttük volna az időnket a csodálatos látnivalók előtt. Vele azonban minden ismert összefüggés és a kultúra is egységes képpé állt össze. Csak javasolni tudom mindenkinek, ha lehet, vele utazzon Egyiptomba. Köszönjük közreműködését.
Farkas Beáta   2018.05.31.   
Hurghadában jártunk 2018. márciusban. Az út szervezése kifogástalan volt. A magyarul beszélő idegenvezetés szuper volt. A fakultatív utak minden várakozásunk felettiek voltak! Kisbusszal, saját idegenvezetéssel. Köszönjük szépen!
Buga Laci   2018.05.14.   
köszönöm hogy ismét Veletek eljutottam Egyiptomba!! Szuper volt minden! Novemberben ismétlés!! Erika megengedsz pár szösszenetet az irásoddal kapcsolatban?? Köszi Laci
Gajáry Erika   2018.05.08.   
Most tényleg örül a lelkem!! A 3-án írt e-mailem 7-én felkerült ide, és győzött a korrekt tájékoztatás. Ha látjuk a hibákat, annak tudatában el tudjuk dönteni, hogy hibákkal együtt kíváncsiak vagyunk-e a "Civilizáció bölcsőjére". Merthogy a látványosságok csodálatosak, lenyűgözőek és mindig lesznek, akiket nem érdekel a tányér, csak hogy mi van rajta. Üzenem Nekik, hogy csupa csodálatos ínyencség, de bátorságpróba és túlélő program árán juthatnak hozzá. És ez így már azt hiszem, hogy rendben is van. Szívünkbe zártuk Kareemet, akinek a tudása egyedülálló, és a stílusa igazán szeretetreméltó, és nem különben megszerettük Hisham Sweet-et, a kairói csodálatos napért. És egyetértek az Arab Parlamenttel is, hogy ne engedjük, hogy a turizmusban utazó látszat koldusok tönkretegyenek egy ilyen csodálatos helyet!!
Gajáry Erika   2018.05.07.   
Írtam véleményt, ami természetesen nem került fel a honlapra, mert elégedetlenségemnek is hangot adtam. Úgy tűnt, egyedül vagyok a véleményemmel, mert csak pozitív vélemények vannak feltéve. Gondolkoztam rajta, hogy talán velem lenne a baj? Vagy nem korrekt az Iroda, mert becsapja az embereket??? Egy mai újságcikk eldöntötte a dilemmámat, mégsem vagyok egyedül, pláne, hogy még az Arab Parlamentnek is bántja a szemét!!! Érdemes elolvasni az alábbi cikket és elgondolkodni rajta!!! 2018. május. 07. 11:28 2018. május. 07. 11:45 Gazdaság Harcban a baksis ellen, pénzbírság a turisták erőszakos pumpolásáért Egyiptomban szerző: hvg.hu A legnagyobb lélekszámú arab ország parlamentje pár napja törvényt hozott a külföldi turistákat zaklató koldusok és a különféle szolgáltatásokat erőszakosan ajánlók megbüntetéséről. E szerint 10 ezer egyiptomi font, azaz kb. 460 eurós bírságot kell fizetnie a piramisok és a múzeumok közelében kéregetőknek, az erőszakos emléktárgyárusoknak, vagy a tevegelést ugyancsak túl intenzíven javasló tevehajcsároknak. A törvény célja, hogy csökkentsék az Egyiptomba látogató turisták „megpróbáltatásait”. Az idegenforgalom létfontosságú biznisz, még most is, amikor a régihez képest csökkent a látogatottság, a GDP 12 százaléka származik a turizmusból. 2010-ben, az utolsó ún. békeévben, csaknem 15 millióan utaztak a fáraók földjére, és a kincstárt 9,6 milliárd euróval gazdagították. De aztán 2011-ben jött az arab tavasz, a lázadás, a káosz, majd a hadsereg irányította restauráció. Közben bizonyos körzetekben a terrorizmus is szedte áldozatait. Sziszi tábornok, a hadseregparancsokból lett államfő vaskézzel rendet teremtett, és újraindult az idegenforgalmi biznisz is. Persze még messze vagyunk a korábbi szinttől. Ezért próbálkoznak most a turistákat zaklatók megbüntetésével. De a Franceinfo rádiónak nyilatkozó Zahi Hawas volt műemlék védelmi miniszter szerint, ez a bírság nem elrettentő. Igaz az összeg, a 10 ezer egyiptomi font (460 euró), jóval meghaladja az egyiptomi havi átlagfizetést, amely kb. 1200 egyiptomi font, azaz mindössze 56 euró. De a turizmusban utazó látszat koldusok vagy emléktárgyárusok csak a gazdag nyugati turisták szemében tűnnek alamizsnát érdemlőknek. Ők valójában a helyi elithez tartoznak. Ismerik a turistalehúzás összes csínját-bínját. A jövedelmező helyekre nem állhat oda akárki. Aki a piramisoknál koldul vagy emléktárgyat árusít, annak biztos, hogy van kapcsolata a helyi bűnszövetkezetekkel. Tehát a rendőrség, nem nagyon tud mit kezdeni velük, főleg, ha maguk a rend őrei is részesei a turistákat lehúzó biznisznek. Egyébként nem egyiptomi specialitásról van szó. Korábban a francia sajtóban számtalan leleplező cikk jelent meg arról, hogy kik koldulnak Párizs leginkább turisták látogatta helyein: a Champs-Élysée-n, az Eiffel-toronynál, a Sacré Coeur közelében. Az ottani kéregető helyekért komoly pénzt kellett fizetni a körzetet felügyelő maffiózóknak. Vélhetően hasonló a helyzet Egyiptomban is, ahová a turisták akkor fognak jóval nagyobb számban érkezni, ha a biztonság garantált a látványosságok körül, és a külföldiek gondjai között csak sokadik a kéregetők és az emléktárgyárusok okozta kellemtelenség.
Gajáry Erika   2018.05.03.   
Döbbenten látom, hogy rajtunk kívül mindenkin rózsaszín szemüveg volt. Vagy bekötött szemmel, füllel és orral járták végig az emberiség bölcsőjének nevezett tájat. Hát a bölcső időnként kicsit büdös, zajos, stb. de azért elnézőek vagyunk. :-) Ezen az úton is igaz, hogy a műemlékek és látnivalók csodálatosak, de a körülmények annyira méltatlanok hozzá, hogy a szakadék áthidalhatatlan. Kairó a dudaszótól és a benzingőztől láthatatlan és élhetetlen, de persze mi csak látogatóban szenvedtünk szerencsére ettől. 11 napon keresztül hajnali keléssel zavartak végig bennünket a látványosságokon, reggeli előttre áttettek programokat, és végig zaklatásnak voltunk kitéve, vagy azért, hogy vásároljunk, vagy csak egyszerűen a "please money" mormogását kellett imamalomszerűen hallgatnunk. Ha adtunk, miért csak annyit, ha nem adtunk, tűrnünk kellett az unszolást. A végére pár nap tengerparti pihenést terveztünk, ami abból állt, hogy percenként jött valaki, hogy valamit eladjon: pedikűr, hajókázás, masszázs, petangolás, stb. fel sem tudom sorolni, miféle leleményes módokon próbálták megzavarni a nyugalmunkat. A szállások messze nem voltak a csillagok közelében, a tengerparton az első délelőtt szobakereséssel telt, mire elfogadható helyet kaptunk... Hozzáteszem, nem az utazási iroda a hibás, de tény, hogy mielőtt valaki odautazik, jobb, ha tudja, hogy egy ilyen út inkább hasonlít egy túlélő táborozáshoz, mint az álomutazáshoz. Az elutazás napján még a program szerinti reggeli is kimaradt, még soványka csomagra sem tellett, hiszen hajnali 3-kor kellett kijelentkezve indulni a reptérre, és Kairóban 5 órás várakozás után elindulni Budapestre. Mostani ésszel már tudjuk, hogy a programban miért is nincs ilyen részletességgel leírva a menetrend, hiszen ha mindezt előre tudtuk volna, semmi pénzért nem indultunk volna el. Az idegenvezetőnk szuper volt, hogy rátérjek a jó dolgokra is, hatalmas tudással és kedves, szerethető viselkedéssel. Köszönjük!!! A templomok és látványosságok lenyűgözőek voltak.
Csizmadia Ildikó, Csizmadia Laura   2018.04.07.   
2018.03.20-28 köt jártunk Egyiptomban a Kleopátra 2 Nílusi hajóúton! Az egyik legszebb, legizgalmasabb utazásunk volt! Nagyon köszönjük a Musztafának a sok-sok segítségét és odafigyelését és az út fantasztikus megszervezését. Kairóban még a reptéren Shadynak az odafigyelését ránk, és a segítségét mindenben. A kultúra, történelem,élet, szórakozás , játék, csoport összetartás..., élet megismertetését Omarnak. Neki mindent köszönünk! Benne egy fantasztikus embert , barátot ismertünk, szereztünk meg. 8 csodálatos, élménydús, fárasztó, boldog,vidám napot töltöttünk el. Volt benne minden! Tevegelés, lovaskocsizás, motorcsónakozás, sok-sok templom, múzeum..., szépség, alkudozás, kártya, tánc, játék és a közös vacsorák...! Mindenkinek csak ajánlani tudom. Ilyen odafigyelésben még nem volt részünk! Sok barátot is szereztünk. Nagyon köszönjük! Laura és Ildikó :)
Garai Viktor   2018.04.07.   
Kedves Mustafa, 2018.03.27-i Kleopátra II. utazáson vettem részt családommal. A szervezés korrekt volt, külön köszönet Karimnak, aki csodálatossá varázsolta ezt a nagyszerű utat. Pontos, részletes, élvezetes tájékoztatást kaptunk. Számomra mostantól ha Egyiptom, akkor Fáraók Tours! Remélem lesz még alkalmam Önökkel utazni. Köszönettel, Garai Viktor
Attila és Éva   2018.04.03.   
Kedves Musztafa! Március 23-án a NUT programon vettünk részt .Felejthetetlen élményben volt részünk. Ítt szeretném megköszönni azoknak akik fogadtak a repülőtereken minket. Kairóban Hisham,Asszuánban Ahmed,Luxorba Omar és aki fogadott minket Karim. Felkészültek udvariasak ,segítőkészek voltak. Üdvözlettel: Papp Attila és Éva
12345678

 
 
Kairó
Luxor
Asszuán
Hurghada
Sharm El Sheikh
Egyiptomi városok távolságai
Egyiptomi Parfüméria
Papirusz műhely
Királyok Völgye
Memnóni kolosszusok
Montazah Palota
Qaitbay erőd
Pompeius oszlopa
Kom El Shoqafa katakombái
Egyiptomi ételek
Egyiptomi Istenek
Egyiptomi művészet
Ramadan
Abu Szimbeli templomok
Hórusz temploma
Szobek temploma
Völgytemplom (Gíza)
Luxori templom
Karnaki templom
Hatsepszut temploma
Philaei templom
Egyiptomi arab útiszótár
Egyiptomi vízum
Egyiptomi pénz
Egyiptomi piramisok
A Nagy Szfinx
Khan el-Khalili bazár
Egyiptomi Múzeum
Asszuáni Nagy Gát
Asszuáni botanikus kert
Elefánt sziget
Asszuáni gránitbánya és a befejezetlen obeliszk
Adatvédelmi tájékoztató
Impresszum
Nyilatkozat
Dokumentumok
Elérhetőségeink

egyiptom, utazás, nílus, kairó, üdülés, nyaralás, körutazás, utazás, városnézés, városlátogatás, tengerpart, egyptair, repülős út, szállás, hotel, resort, szálloda, akció, last minute, ajánlat, foglalás Egyiptom, Hurghada, Sharm El Sheikh, Kairo, Luxor, nílusi hajóút, Vörös-tenger, fakultatív program, hieroglif, templom, piramis, istenek, Karnak, Edfu, Philae, Dendera, Abu Szimbel, Kheopsz, giza, Szakkara, Alexandria, Asszuán, Núbia, Nasszer-tó, egyiptomi utazási iroda, Amon, Ekhnaton, Imhotep, Hatsepszut, korall, sznorkerezés, búvárkodás, akció, kedvezményes utak, magyar nyelvű idegenvezető, Jaz Aquamarine, TTC Empire, TTC Royal Star Beach, Amwaj Blue Beach, Seagull, Sunny Days, egyiptomi utak, egyiptomi nyaralás, kairói városlátogatás, olcsó egyiptomi utak
Created by MesterCom Kft.  v2.57