Fáraók Tours  
1064 Budapest, Podmaniczky u. 51-53
Telefon: +36 1 398-8888
 
   
 


KAIRÓ IDŐJÁRÁS
HURGHADA IDŐJÁRÁS
SHARM EL-SHEIKH IDŐJÁRÁS
Elefánt sziget

Elephantiné szigete avagy magyarosan ejtve az Elefánt sziget, Asszuánnál található a Nílus közepén. A sziget a nevét, a szürke gránit-sziklákról kapta, melyek elefántra emlékeztetik az embert. A sziget már a predinasztikus korban is lakott terület volt.

Khnumot, a Kos Istent tisztelték az Elefánt szigeten. Az ókori egyiptomi emberek szerint, Khnum volt az egyik Isten, aki a Nílus áradásért felelős volt.

A sziget déli részén is található egy úgynevezett Nilométer, mellyel a Nílus vízszintjét mérték. Innen jelezték először az évenkénti áradásokat.

A szigeten található továbbá Khnum temploma is, melynek többnyire ma már az oszlopai és a falai állnak. A falakon néhol nagyon szép Hathor fejet ábrázoló domborművek tekinthetőek meg.

Animalia múzeum is található a sziget északi részén.

Spirituális feltételezések szerint egy ideig a frigyládát is tárolták a szigeten, ezért az ezoterikus utazók számára a sziget kihagyhatatlan úticél….

 
 

egyiptom, utazás, nílus, kairó, üdülés, nyaralás, körutazás, utazás, városnézés, városlátogatás, tengerpart, egyptair, repülős út, szállás, hotel, resort, szálloda, akció, last minute, ajánlat, foglalás Egyiptom, Hurghada, Sharm El Sheikh, Kairo, Luxor, nílusi hajóút, Vörös-tenger, fakultatív program, hieroglif, templom, piramis, istenek, Karnak, Edfu, Philae, Dendera, Abu Szimbel, Kheopsz, giza, Szakkara, Alexandria, Asszuán, Núbia, Nasszer-tó, egyiptomi utazási iroda, Amon, Ekhnaton, Imhotep, Hatsepszut, korall, sznorkerezés, búvárkodás, akció, kedvezményes utak, magyar nyelvű idegenvezető, Jaz Aquamarine, TTC Empire, TTC Royal Star Beach, Amwaj Blue Beach, Seagull, Sunny Days, egyiptomi utak, egyiptomi nyaralás, kairói városlátogatás, olcsó egyiptomi utak
Created by MesterCom Kft.  v2.57