Fáraók Tours  
1064 Budapest, Podmaniczky u. 51-53
Telefon: +36 1 398-8888
 
   
 


KAIRÓ IDŐJÁRÁS
HURGHADA IDŐJÁRÁS
SHARM EL-SHEIKH IDŐJÁRÁS
Egyiptomi vízum

A magyar utasoknak az Egyiptomba való beutazáshoz az érvényes útlevélen kívül vízumra is szüksége van! Az útlevélnek a hazaérkezéstől számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie!
Az általános turizmus vízum 30 napig és egész Egyiptom területén érvényes.

A vízumot érkezéskor (egyiptomi repülőtér Kairó, Hurghada, Sharm El Sheikh) vásárolhatják meg 25 USD-ért a repülőtéren a „Bank” feliratú ablaknál. Ebben az esetben érdemes amerkiai dollárt vinni magukkal, ha lehet pontosan a vízum díjának megfelelő összeget, hogy elkerüljék a pénzváltás okozta esetleges kellemetlenségeket. (Az ingyenes sínai vízum 15 napig és kizárólag a Sínai-félsziget Vörös-tenger aqabai partszakaszára érvényes, ez egy pecsétes vízumot jelent, amit az utasok érkezéskor kapnak az útlevélbe.)

   

Az Egyiptomba való beutazáshoz nem csak vízum szükséges, de az ábrán látható A.R.E. elnevezésű beutazási dokumentumot is ki kell tölteni. Ha Egyptair járattall utazik, akkor a repülőgép személyzete, már a gépen kiosztja ezt a dokumentumot, így lesz bőven ideje kitölteni, persze érdemes megjegyezni, hogy a kitöltése nem bonyolult. Angolol egyáltalán nem beszélő utasaink számára sem okozhat megoldhatatlan nehézséget.

A mellékelt példa ábrán minden jól követhetó, de ettől függetlenül megmutatjuk, hogyan kell kitölteni:
TRIP NO: repülőgép járatszáma, az Egyptjáratok esetében ez MS 752
ARRIVING FROM: az általun szervezett utazások esetében ez Budapest, de elképzelhető másik város is, pl bécsi indulás esetén természetesen Bécs.
FAMILY NAME: családi név
FORE NAME: keresztnév
DATE & PLACE OF BIRTH: születési hely és dátum
NATIONALITY: nemzetiség
PASSPORT NUMBER & TYPE: útlevél betűjele ez azonosítója, magyar útlevelek esetében ez két betű és hét szám
ADDRESS IN EGYPT: a szállodának a neve, ahol lakni fog az egyiptomi utazás alkalmával
PURPOSE OF ARRIVAL: érkezés célja, itt a megfelelő rublikát kell beikszelni, ami szinten minden esetben a TOURISM (turizmus) előtti kis négyzet lesz.

Az egyiptomi vámtisztviselő ellenőrzi az Ön útlevelét, lepecsételi a vízumát az A.R.E. elnevezésű beutazási dokumtumot pedig elteszi. Ezekután Önnek már csak a bőrönd felvétele van hátra, amiben természetesen a kinti asszisztenciánk segíteni fog..

 
 
Kairó
Luxor
Asszuán
Hurghada
Sharm El Sheikh
Egyiptomi városok távolságai
Egyiptomi Parfüméria
Papirusz műhely
Királyok Völgye
Memnóni kolosszusok
Montazah Palota
Qaitbay erőd
Pompeius oszlopa
Kom El Shoqafa katakombái
Egyiptomi ételek
Egyiptomi Istenek
Egyiptomi művészet
Ramadan
Abu Szimbeli templomok
Hórusz temploma
Szobek temploma
Völgytemplom (Gíza)
Luxori templom
Karnaki templom
Hatsepszut temploma
Philaei templom
Egyiptomi arab útiszótár
Egyiptomi vízum
Egyiptomi pénz
Egyiptomi piramisok
A Nagy Szfinx
Khan el-Khalili bazár
Egyiptomi Múzeum
Asszuáni Nagy Gát
Asszuáni botanikus kert
Elefánt sziget
Asszuáni gránitbánya és a befejezetlen obeliszk
Adatvédelmi tájékoztató
Impresszum
Nyilatkozat
Dokumentumok
Elérhetőségeink

egyiptom, utazás, nílus, kairó, üdülés, nyaralás, körutazás, utazás, városnézés, városlátogatás, tengerpart, egyptair, repülős út, szállás, hotel, resort, szálloda, akció, last minute, ajánlat, foglalás Egyiptom, Hurghada, Sharm El Sheikh, Kairo, Luxor, nílusi hajóút, Vörös-tenger, fakultatív program, hieroglif, templom, piramis, istenek, Karnak, Edfu, Philae, Dendera, Abu Szimbel, Kheopsz, giza, Szakkara, Alexandria, Asszuán, Núbia, Nasszer-tó, egyiptomi utazási iroda, Amon, Ekhnaton, Imhotep, Hatsepszut, korall, sznorkerezés, búvárkodás, akció, kedvezményes utak, magyar nyelvű idegenvezető, Jaz Aquamarine, TTC Empire, TTC Royal Star Beach, Amwaj Blue Beach, Seagull, Sunny Days, egyiptomi utak, egyiptomi nyaralás, kairói városlátogatás, olcsó egyiptomi utak
Created by MesterCom Kft.  v2.57