Fáraók Tours  
1064 Budapest, Podmaniczky u. 51-53
Telefon: +36 1 398-8888
 
   
 






KAIRÓ IDŐJÁRÁS
HURGHADA IDŐJÁRÁS
SHARM EL-SHEIKH IDŐJÁRÁS
Hórusz temploma

Hórusz temploma Edfuban (ősi nevén Djebában) található, mely Asszuán és Luxor között helyezkedik el félúton, a Nílus nyugati oldalán. Ez a templom nemcsak nagysága, de különleges díszítése és állapota miatt kihagyhatatlan pontja a nílusi hajóutaknak. A templom falain található „információk” felbecsülhetetlen mennyiségű adattal látták el az egyiptológusokat.

Edfui templomA templom az egyik legjobb állapotban megmaradt ősi egyiptomi templom. Az állapot megőrzésében fontos szerepet játszott, hogy a templomot betemette a „föld” 12 méter vastagon. Az 1800 évek második felében fedezte fel egy francia kutatócsoport a templomot, melynek így kezdődött el a „kiszabadítása”.
A templomot a Ptolemaioszi időkben épült, egészen pontosan i.e. 237 – 57 közötti időszakban. Ezekben az időkben több környékbeli templom is épült, pl. Kom Ombo, Eszna, Dendera és a Philae városokban található templomok is. Ezt a templomot az újkori templomok közé soroljuk és a hosszú időn keresztül való építésnek ellenére is, egységes maradt a templom megjelenése.
Az edfui templomot Hórusznak szentelték. A templom egyik legfontosabb ünnepe volt Hórusz és Széth csatájára való emlékezés.

A templom, a karnaki után a második legnagyobb megmaradt ősi egyiptomi templom, mely az egyik legnagyobb pülonnal büszkélkedhet Egyiptomban 37 méter magas és 79 méter széles. A felületét harci jelenetek borítják. A templom egyébként 137 méter hosszú. A templom felépítése a hagyományos ókori egyiptomi templomok szerkezeti egységét követi.
A bejáratot azonban nem fáraó szobrok díszítik, hanem két nagy Hórusz szobor őrzi. Köztük elhaladva a jutunk az udvarba, melyet körbe monumentális oszlopok szegélyeznek. Tovább haladva jutunk a hüposztil csarnokba, majd különféle szentélyek, szobák, termek tagolják a templomot.
A templom tetején az ókorban különféle Nappal kapcsolatos ünnepségeket és szertartásokat tartottak, sajnos ma nem engedik fel a látogatókat a templom tetejére.

További fotók ide kattintva elérhetőek.



.

 
 
Kairó
Luxor
Asszuán
Hurghada
Sharm El Sheikh
Egyiptomi városok távolságai
Egyiptomi Parfüméria
Papirusz műhely
Királyok Völgye
Memnóni kolosszusok
Montazah Palota
Qaitbay erőd
Pompeius oszlopa
Kom El Shoqafa katakombái
Egyiptomi ételek
Egyiptomi Istenek
Egyiptomi művészet
Ramadan
Abu Szimbeli templomok
Hórusz temploma
Szobek temploma
Völgytemplom (Gíza)
Luxori templom
Karnaki templom
Hatsepszut temploma
Philaei templom
Egyiptomi arab útiszótár
Egyiptomi vízum
Egyiptomi pénz
Egyiptomi piramisok
A Nagy Szfinx
Khan el-Khalili bazár
Egyiptomi Múzeum
Asszuáni Nagy Gát
Asszuáni botanikus kert
Elefánt sziget
Asszuáni gránitbánya és a befejezetlen obeliszk
Adatvédelmi tájékoztató
Impresszum
Nyilatkozat
Dokumentumok
Elérhetőségeink

egyiptom, utazás, nílus, kairó, üdülés, nyaralás, körutazás, utazás, városnézés, városlátogatás, tengerpart, egyptair, repülős út, szállás, hotel, resort, szálloda, akció, last minute, ajánlat, foglalás Egyiptom, Hurghada, Sharm El Sheikh, Kairo, Luxor, nílusi hajóút, Vörös-tenger, fakultatív program, hieroglif, templom, piramis, istenek, Karnak, Edfu, Philae, Dendera, Abu Szimbel, Kheopsz, giza, Szakkara, Alexandria, Asszuán, Núbia, Nasszer-tó, egyiptomi utazási iroda, Amon, Ekhnaton, Imhotep, Hatsepszut, korall, sznorkerezés, búvárkodás, akció, kedvezményes utak, magyar nyelvű idegenvezető, Jaz Aquamarine, TTC Empire, TTC Royal Star Beach, Amwaj Blue Beach, Seagull, Sunny Days, egyiptomi utak, egyiptomi nyaralás, kairói városlátogatás, olcsó egyiptomi utak
Created by MesterCom Kft.  v2.57