Fáraók Tours  
1064 Budapest, Podmaniczky u. 51-53
Telefon: +36 1 398-8888
 
   
 


KAIRÓ IDŐJÁRÁS
HURGHADA IDŐJÁRÁS
SHARM EL-SHEIKH IDŐJÁRÁS
Khan el-Khalili bazár

Khan el-Khalili bazár története a 14. századba nyúlik vissza, ekkor a helyszíne eredetileg az az-za'faraan ( saffron sír) turbat néven ismert mauzóleum volt, amely a Fatimid kalifák temetkezési helye volt. A 15. század végén a Khan el-Khalili körüli körzet is a külkereskedelem fő központjává vált, beleértve a rabszolgák és drágakövek értékesítését.

A Khan el-Khalili bazár az egyik fontos állomása a Kairóba érkező turistáknak, mely az al-Huszein mecset mellett fekszik, az Al-Azhar Egyetem és mecsetje pedig a közelben található.

A Khan el-Khalili ma főleg az egyiptomi, nem pedig a külföldi kereskedők és boltosok által elfoglalt, de jelentősen a turisták felé irányul. Az üzletek általában ajándéktárgyakat, régiségeket és ékszereket árulnak el, de sok hagyományos műhely a környéken továbbra is működik, és a szomszédos aranyművesek például még mindig fontosak a helyiek számára. 

A bazárra jellemzőek a szűk utcák, melyek egyedi és nagyon különleges hangulatot árasztanak, melyek a legtöbb ideutazóra erős hatást fejtenek ki. Mindenféleképpen vegyük figyelembe, hogy a bazár nagy területen fekszik, vannak nagyon keskeny és zegzugos utcái, így nagyon könnyű benne eltévedni.

Az üzletek mellett számos kávéház, étterem és utcai élelmiszer árusok találhatóak meg a piacon. A kávézókban általában – melyek mérete többnyire kicsi - egészen a hagyományos, arab kávét szolgálják fel illetve vízipipázás is a szolgáltatásaik között szerepel. Az egyik legrégebbi és leghíresebb kávéház a Fishawi, 1773-ban alapított..

 
 
Kairó
Luxor
Asszuán
Hurghada
Sharm El Sheikh
Egyiptomi városok távolságai
Egyiptomi Parfüméria
Papirusz műhely
Királyok Völgye
Memnóni kolosszusok
Montazah Palota
Qaitbay erőd
Pompeius oszlopa
Kom El Shoqafa katakombái
Egyiptomi ételek
Egyiptomi Istenek
Egyiptomi művészet
Ramadan
Abu Szimbeli templomok
Hórusz temploma
Szobek temploma
Völgytemplom (Gíza)
Luxori templom
Karnaki templom
Hatsepszut temploma
Philaei templom
Egyiptomi arab útiszótár
Egyiptomi vízum
Egyiptomi pénz
Egyiptomi piramisok
A Nagy Szfinx
Khan el-Khalili bazár
Egyiptomi Múzeum
Asszuáni Nagy Gát
Asszuáni botanikus kert
Elefánt sziget
Asszuáni gránitbánya és a befejezetlen obeliszk
Adatvédelmi tájékoztató
Impresszum
Nyilatkozat
Dokumentumok
Elérhetőségeink

egyiptom, utazás, nílus, kairó, üdülés, nyaralás, körutazás, utazás, városnézés, városlátogatás, tengerpart, egyptair, repülős út, szállás, hotel, resort, szálloda, akció, last minute, ajánlat, foglalás Egyiptom, Hurghada, Sharm El Sheikh, Kairo, Luxor, nílusi hajóút, Vörös-tenger, fakultatív program, hieroglif, templom, piramis, istenek, Karnak, Edfu, Philae, Dendera, Abu Szimbel, Kheopsz, giza, Szakkara, Alexandria, Asszuán, Núbia, Nasszer-tó, egyiptomi utazási iroda, Amon, Ekhnaton, Imhotep, Hatsepszut, korall, sznorkerezés, búvárkodás, akció, kedvezményes utak, magyar nyelvű idegenvezető, Jaz Aquamarine, TTC Empire, TTC Royal Star Beach, Amwaj Blue Beach, Seagull, Sunny Days, egyiptomi utak, egyiptomi nyaralás, kairói városlátogatás, olcsó egyiptomi utak
Created by MesterCom Kft.  v2.57