Fáraók Tours  
1064 Budapest, Podmaniczky u. 51-53
Telefon: +36 1 398-8888
 
   
 


KAIRÓ IDŐJÁRÁS
HURGHADA IDŐJÁRÁS
SHARM EL-SHEIKH IDŐJÁRÁS
Egyiptomi ételek

Egyiptomi étel

Az egyiptomi konyha elég sokszínű. Vannak hagyományos, régi idők receptjei alapján készített ételek, melyek az évek folyamán sem változnak.

Manapság azonban az arab, török, és számos nemzetközi gasztronómiából átvett ételekkel is találkozhatunk, nem beszélve a nagy nemzetközi étteremláncokról, melyeket szintén a nagyvárosokban, és üdülőhelyeken szép számmal megtalálhatunk. A hotelek éttermeiben ezek mindegyikét kipróbálhatjuk.

Alapvetően az egyiptomi ételek zöldségalapúak, és előszeretettel használják az összes zöldségfélét főzéshez, melyet többféle módon tudnak elkészíteni. Természetesen a húsféléket is megtaláljuk, melyek a csirke, marha, birka és bárány.
A legfontosabb nemzeti ételük a ful. Nincs olyan nap, vagy hét, amikor ne ennének belőle. Egytálételként feltálalva, de szendvics formájában is fogyasztják minden időben, legyen akár reggel, vagy éjszaka. A lóbabból készült, húsmentes (főzelékre emlékeztető) étel receptje az ókori Egyiptomig nyúlik vissza; már Kr. e. 1991-ben fogyasztották. “A gazdagok reggelije, a kereskedők ebédje, a szegények vacsorája.” 
Egy másik nagy kedvenc egytálétel a koshari, mely tészta, rizs, lencse, szárított, pirított hagyma keveréke leöntve édes, vagy csípős paradicsomszósszal. Savanyított zöldségeket kínálnak mellé!
Ünnepi alkalmakkor elmaradhatatlan a bőséget, gazdagságot képviselő húsételek fogyasztása, mint a kofta, kebab és shawarma, valamint a cukorszirupban áztatott tésztafélékből, és magvakból készített édességek.
Halételek bő választéka minden területen megtalálható a halpiactól kezdve, az utcai kis kifőzdéken keresztül, számos halétteremig, ahol kipróbálhatjuk a helyileg elkészített kedvenc halfajtákat..

 
 
Kairó
Luxor
Asszuán
Hurghada
Sharm El Sheikh
Egyiptomi városok távolságai
Egyiptomi Parfüméria
Papirusz műhely
Királyok Völgye
Memnóni kolosszusok
Montazah Palota
Qaitbay erőd
Pompeius oszlopa
Kom El Shoqafa katakombái
Egyiptomi ételek
Egyiptomi Istenek
Egyiptomi művészet
Ramadan
Abu Szimbeli templomok
Hórusz temploma
Szobek temploma
Völgytemplom (Gíza)
Luxori templom
Karnaki templom
Hatsepszut temploma
Philaei templom
Egyiptomi arab útiszótár
Egyiptomi vízum
Egyiptomi pénz
Egyiptomi piramisok
A Nagy Szfinx
Khan el-Khalili bazár
Egyiptomi Múzeum
Asszuáni Nagy Gát
Asszuáni botanikus kert
Elefánt sziget
Asszuáni gránitbánya és a befejezetlen obeliszk
Adatvédelmi tájékoztató
Impresszum
Nyilatkozat
Dokumentumok
Elérhetőségeink

egyiptom, utazás, nílus, kairó, üdülés, nyaralás, körutazás, utazás, városnézés, városlátogatás, tengerpart, egyptair, repülős út, szállás, hotel, resort, szálloda, akció, last minute, ajánlat, foglalás Egyiptom, Hurghada, Sharm El Sheikh, Kairo, Luxor, nílusi hajóút, Vörös-tenger, fakultatív program, hieroglif, templom, piramis, istenek, Karnak, Edfu, Philae, Dendera, Abu Szimbel, Kheopsz, giza, Szakkara, Alexandria, Asszuán, Núbia, Nasszer-tó, egyiptomi utazási iroda, Amon, Ekhnaton, Imhotep, Hatsepszut, korall, sznorkerezés, búvárkodás, akció, kedvezményes utak, magyar nyelvű idegenvezető, Jaz Aquamarine, TTC Empire, TTC Royal Star Beach, Amwaj Blue Beach, Seagull, Sunny Days, egyiptomi utak, egyiptomi nyaralás, kairói városlátogatás, olcsó egyiptomi utak
Created by MesterCom Kft.  v2.57