Fáraók Tours  
1064 Budapest, Podmaniczky u. 51-53
Telefon: +36 1 398-8888
 
   
 


KAIRÓ IDŐJÁRÁS
HURGHADA IDŐJÁRÁS
SHARM EL-SHEIKH IDŐJÁRÁS
Asszuán

Asszuán város Egyiptom déli részén található, a modern egyiptomi Asszuáni Kormányzóság székhelye. A 2012-ben már körülbelül 300 000 lakója volt a városnak, amely Nílus keleti oldalán terül. Az ókori Egyiptom déli határa volt Asszuán, ettől délebbre kezdődött Alsó-Núbia. A várostól délre építették fel az Asszuáni Nagy gátat, mely Afrika legnagyobb duzzasztógátja.

Ma Asszuán, Egyiptom egyik legkedveltebb idegenforgalomi célpontja, köszönhetően annak, hogy számos turista utazik ide a környéken található különleges látnivalók miatt. Ezek például a Philae-i templom, Elephantiné szigete, a befejezetlen Obeliszk, Núbiai múzeum, Núbiai falu, Kalabshai templom, Szent Simeon kolostor és a botanikus kert. A Philae-i templom hang- és fényjátéka az egyik legszebb, melye Egyiptomban megtekinthető.
Asszuánból érhető el Egyiptom második legnagyobb érdeklődést kiváltó helyszíne az
Abu Szimbeli templomok.

A város mindig is az ország déli határának számított. Mintahogyan az ókori Egyiptom nagy része ma is a föld illetve a homok alatt fekszik, így Asszuán fáraókori rétegei sincsenek egyelőre feltárva, erről tanúskodnak a szemközti - nyugati parton - sziklába vájt gazdag kormányzósírok.

A környéken számos gránitbánya volt található, melyből kitermelt gránitot az ókori Egyiptom számos pontján használtak fel építkezésekre. A város a Hellénisztikus korban is megtartotta fontos szerepét, például Eratoszthenész ebben a városban és Alexandriában a nyári napforduló napján délben mért árnyék különbsége alapján számította ki a Föld kerületét.

Asszuán remek téli éghajlatával kiváló célpontja lehet a decemberi illetve januári pihéseknek is, ami a magyar utazók körében jelenleg még nem túl népszerű…

Asszuánt az alábbi utazásainkon való részvétellel éri el:.

 
 
Kairó
Luxor
Asszuán
Hurghada
Sharm El Sheikh
Egyiptomi városok távolságai
Egyiptomi Parfüméria
Papirusz műhely
Királyok Völgye
Memnóni kolosszusok
Montazah Palota
Qaitbay erőd
Pompeius oszlopa
Kom El Shoqafa katakombái
Egyiptomi ételek
Egyiptomi Istenek
Egyiptomi művészet
Ramadan
Abu Szimbeli templomok
Hórusz temploma
Szobek temploma
Völgytemplom (Gíza)
Luxori templom
Karnaki templom
Hatsepszut temploma
Philaei templom
Egyiptomi arab útiszótár
Egyiptomi vízum
Egyiptomi pénz
Egyiptomi piramisok
A Nagy Szfinx
Khan el-Khalili bazár
Egyiptomi Múzeum
Asszuáni Nagy Gát
Asszuáni botanikus kert
Elefánt sziget
Asszuáni gránitbánya és a befejezetlen obeliszk
Adatvédelmi tájékoztató
Impresszum
Nyilatkozat
Dokumentumok
Elérhetőségeink

egyiptom, utazás, nílus, kairó, üdülés, nyaralás, körutazás, utazás, városnézés, városlátogatás, tengerpart, egyptair, repülős út, szállás, hotel, resort, szálloda, akció, last minute, ajánlat, foglalás Egyiptom, Hurghada, Sharm El Sheikh, Kairo, Luxor, nílusi hajóút, Vörös-tenger, fakultatív program, hieroglif, templom, piramis, istenek, Karnak, Edfu, Philae, Dendera, Abu Szimbel, Kheopsz, giza, Szakkara, Alexandria, Asszuán, Núbia, Nasszer-tó, egyiptomi utazási iroda, Amon, Ekhnaton, Imhotep, Hatsepszut, korall, sznorkerezés, búvárkodás, akció, kedvezményes utak, magyar nyelvű idegenvezető, Jaz Aquamarine, TTC Empire, TTC Royal Star Beach, Amwaj Blue Beach, Seagull, Sunny Days, egyiptomi utak, egyiptomi nyaralás, kairói városlátogatás, olcsó egyiptomi utak
Created by MesterCom Kft.  v2.57