Fáraók Tours  
1064 Budapest, Podmaniczky u. 51-53
Telefon: +36 1 398-8888
 
   
 


KAIRÓ IDŐJÁRÁS
HURGHADA IDŐJÁRÁS
SHARM EL-SHEIKH IDŐJÁRÁS
Montazah Palota

Montazah Palota ma már egy hatalmas kerttel rendelkező múzeumként is működő komplexum, mely Alexandria Montazah kerületében található. Egy alacsonyabb fennsíkon épült Alexandria közép-keleti részen, szép kilátással a Földközi-tengerre.

A épületet 2 palota alkotja, 1892-ben az elsőt, Salamlek Palotaként építette fel a Mohammad Ali dinasztia utolsó uralkodója II. Abbász Khedive. Érdekes módon a palotát úgy építették fel, hogy vadászházként illetve nyári rezidenciaként működjön, melyet az uralkodó és barátai használtak, mivel az éghajlat sokkal kellemesebb volt, mint a pár száz kilométerre délre található Kairóban.

1932-ben a komplexumot I. Fuad király bővítette az Al-Haramlik palotával, mely oszmán és firenzei stílusok jegyeit megőrizve épült fel. Magas tornyából remek kilátás nyílik a Földközi-tengerre.

Az 1952-es forradalom eltávolította hatalmából a királyi családot és így a palota és a kertjei látogatható vált a nyilvánosság számára is.

Az épületet Hosni Mubarak elnök is használta nyári rezidenciaként.

A Montazah palota kertje hatalmas 150 hektáron terül el és sok különleges növénnyel is rendelkezik.

Mára a komplexum már luxusszállodaként működik illetve múzeumként is funkcionál bemutatva a Mohammed Ali dinasztia történetét, munkásságát.

 

Ha megszeretné látogatni ezt a nevezetességet, akkor válassza az alexandriai fakultatív programunkat vagy az alábbi utunkat:.

 
 
Kairó
Luxor
Asszuán
Hurghada
Sharm El Sheikh
Egyiptomi városok távolságai
Egyiptomi Parfüméria
Papirusz műhely
Királyok Völgye
Memnóni kolosszusok
Montazah Palota
Qaitbay erőd
Pompeius oszlopa
Kom El Shoqafa katakombái
Egyiptomi ételek
Egyiptomi Istenek
Egyiptomi művészet
Ramadan
Abu Szimbeli templomok
Hórusz temploma
Szobek temploma
Völgytemplom (Gíza)
Luxori templom
Karnaki templom
Hatsepszut temploma
Philaei templom
Egyiptomi arab útiszótár
Egyiptomi vízum
Egyiptomi pénz
Egyiptomi piramisok
A Nagy Szfinx
Khan el-Khalili bazár
Egyiptomi Múzeum
Asszuáni Nagy Gát
Asszuáni botanikus kert
Elefánt sziget
Asszuáni gránitbánya és a befejezetlen obeliszk
Adatvédelmi tájékoztató
Impresszum
Nyilatkozat
Dokumentumok
Elérhetőségeink

egyiptom, utazás, nílus, kairó, üdülés, nyaralás, körutazás, utazás, városnézés, városlátogatás, tengerpart, egyptair, repülős út, szállás, hotel, resort, szálloda, akció, last minute, ajánlat, foglalás Egyiptom, Hurghada, Sharm El Sheikh, Kairo, Luxor, nílusi hajóút, Vörös-tenger, fakultatív program, hieroglif, templom, piramis, istenek, Karnak, Edfu, Philae, Dendera, Abu Szimbel, Kheopsz, giza, Szakkara, Alexandria, Asszuán, Núbia, Nasszer-tó, egyiptomi utazási iroda, Amon, Ekhnaton, Imhotep, Hatsepszut, korall, sznorkerezés, búvárkodás, akció, kedvezményes utak, magyar nyelvű idegenvezető, Jaz Aquamarine, TTC Empire, TTC Royal Star Beach, Amwaj Blue Beach, Seagull, Sunny Days, egyiptomi utak, egyiptomi nyaralás, kairói városlátogatás, olcsó egyiptomi utak
Created by MesterCom Kft.  v2.57